Mesures d’autoprotecció: com ens podem preparar individualment per a l’arribada d’un incendi?

Jornada tècnica
Sant Celoni, dijous 9 de juny de 2022
En el context de canvi climàtic en que ens trobem, pertorbacions com els incendis forestals suposen cada cop una amenaça més important i de major envergadura. En el massís del Montnegre-Corredor hi ha una continuïtat de massa forestal important. L’abandonament rural i l’orografia pròpia del massís fa que els espais oberts d’aquestes zones siguin reduïts. Tanmateix, hi a una dispersió tant de masies com d’urbanitzacions destacable, les quals són molt vulnerables en cas que es produeixi un incendi. Fins ara, no se n’ha produït cap d’important, però amb l’arribada dels incendis de 6a generació, el perill en cas que se’n produeixi algun és elevat. Davant aquesta situació, la tasca de sensibilització a la població que viu a la zona té un pes molt important en la prevenció d’incendis, sent imprescindible i urgent.
Aquesta jornada, pretén informar i sensibilitzar els habitants de la zona, especialment aquells de masies i urbanitzacions, sobre mesures que es poden prendre individualment per a preparar-se en cas d’incendi, així com el que poden fer els ajuntaments.

Aquí el link d’inscripció INSCRIPCIÓ
https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica