Activitats

RECUPERACIÓ D’UN VIAL CRÍTIC EN A PREVENCIÓ D’INCENDIS I DEL GR-5

La setmana del 20 de gener de 2020 van tenir lloc uns aiguats molt importants al conjunt de Catalunya, amb precipitacions superiors als 300 litres/m2. Aquest temporal és conegut com el Temporal Glòria, per la seva magnitut.

Com a resultat d’aquest temporal camins i infraestructures del Montnegre i el Corredor es van veure afectats. Una de les afectacions més grans va ser un corriment de terres massiu que va afectar un dels camins inclòs en el Plà de Protecció d’Incendis (PPI) que discorre per l’Obaga de Montllorer, amb una esllavissada de grans dimensions que va arrasar una gran superficie. A més de la importància d’aquest vial en la prevenció d’incendis, per ell hi discorre també el Sender de Gran Recorregut GR-5.

Actualment aquest vial ha desaparegut totalment en un tram d’uns 70 metres de longitud havent-hi en el seu lloc un forat enorme de manera que el pas de vehicles i vianants ha quedat totalment tallat i en cas d’incendi els vehicles d’extinció no el podrien utilitzar, havent de realitzar una volta molt considerable per arribar a l’altra banda.

L’objectiu és recuperar la funcionalitat del vial del PPI d’acord amb les prescripcions de la guia“Característiques morfològiques i d’ús dels vials forestals per a la prevenció i extinció d’incendis forestals” GUI.INVE.03 V1.2020 publicada pel cos de bombers de la Generalitat de Catalunya (pendents de com a màxim 20% en els trams rectes i amplada mínima de 5 m).

Aquesta actuació a més, permetrà també recuperar el pas per a els treballs de gestió forestal així com per als usuaris del GR-5.

ADF SANT CELONI FORESTEC” ha estat beneficiari de l’Ajut per un import de 21.000 euros (9.030 euros FEADER) dins de l’expedient VO54147021, corresponent a la Resolució ACC/1765/2021, de 2 de juny, on l’objecte subvencionat ha estat actuacions puntuals i construcció d’obra civil i/o bioenginyeria com a infraestructura en la prevenció d’incendis per a ADF. Operació 08.03.01 Prevenció d’incendis forestals i restauració del potencial forestal (ANNEX 5).”

Mesures d’autoprotecció: com ens podem preparar individualment per a l’arribada d’un incendi?

Jornada tècnica
Sant Celoni, dijous 9 de juny de 2022

En el context de canvi climàtic en que ens trobem, pertorbacions com els incendis forestals suposen cada cop una amenaça més important i de major envergadura. En el massís del Montnegre-Corredor hi ha una continuïtat de massa forestal important. L’abandonament rural i l’orografia pròpia del massís fa que els espais oberts d’aquestes zones siguin reduïts. Tanmateix, hi a una dispersió tant de masies com d’urbanitzacions destacable, les quals són molt vulnerables en cas que es produeixi un incendi. Fins ara, no se n’ha produït cap d’important, però amb l’arribada dels incendis de 6a generació, el perill en cas que se’n produeixi algun és elevat. Davant aquesta situació, la tasca de sensibilització a la població que viu a la zona té un pes molt important en la prevenció d’incendis, sent imprescindible i urgent.
Aquesta jornada, pretén informar i sensibilitzar els habitants de la zona, especialment aquells de masies i urbanitzacions, sobre mesures que es poden prendre individualment per a preparar-se en cas d’incendi, així com el que poden fer els ajuntaments.

Aquí el link d’inscripció INSCRIPCIÓ

Assemblea General Ordinària

27 Maig 2022

Donant compliment a l’article 7 dels nostres Estatuts, es convoca l’Assemblea General Ordinària de l’ADF Forestec, que tindrà lloc el divendres 27 de maig de 2022, a les 19.00h en primera convocatòria i a les 19.30h en segona, a la Rectoria Vella.

L’ordre del dia serà el següent:

  1. Aprovació, si escau, de l’acta de l’assemblea anterior.
  2. Informe anual de gestió i balanç econòmic 2021. Exposició i aprovació, si escau.
  3. Pressupost 2022. Exposició i aprovació, si escau.
  4. Renovació / ratificació de la junta directiva.
  5. Torn obert de paraules.

VII Setmana del bosc

Octubre 2021

El dissbte 16/10/2021 de 10:00 h. a 20:30 h. ens trobareu a la Fira del Bosc de Sant Celoni, al parc i jardins de la Rectoria Vella.

https://g.page/la-rectoria-vella?share